Waarom crematie as bewaren: Een eerbetoon aan dierbaren

As geschenk herinnering overledene

Waarom bewaren mensen crematie as?

Het bewaren van crematie as is een persoonlijke keuze die sterk afhankelijk is van individuele overtuigingen, behoeften en de band met de overledene. Mensen bewaren as om verschillende redenen:

  • Herinnering aan een geliefde: As biedt troost en nabijheid na het verlies van een dierbare.
  • Spirituele of religieuze overwegingen: In veel geloofsovertuigingen heeft as een symbolische betekenis en wordt deze bewaard als onderdeel van rituelen.
  • Verspreiding op een speciale plaats: Sommigen bewaren as om deze later op een betekenisvolle locatie te verspreiden.
  • Familietraditie: In sommige families is het traditie om as van overleden familieleden te bewaren.
  • Milieuvriendelijke overwegingen: As bewaren wordt gezien als een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele begrafenissen.
  • Wettelijke vereisten: Soms is het nodig om as te bewaren om aan wettelijke voorschriften te voldoen.
  • Emotionele verbondenheid: Voor sommigen biedt het bewaren van as sterke emotionele troost.
  • Kunstprojecten en gedenktekens: Kunstenaars kunnen as gebruiken voor gedenktekens en kunstwerken.

Het bewaren van crematie as is een persoonlijke en zinvolle manier om eer te betonen aan overledenen en hun herinnering in ere te houden. Het is een weloverwogen keuze die respect verdient.

Een gedenkwaardige manier om dierbare herinneringen te koesteren

Voor velen is het een emotioneel moment om de as van hun dierbare overledenen uit te strooien. Maar vaak is er ook de wens om een tastbare herinnering te bewaren, zodat de aanwezigheid van de overledene altijd nog een beetje gevoeld kan worden.

Het Ash Project biedt een kunstzinnige oplossing: ontdek deze bijzondere as tegeltjes, waarin de as van één of meerdere geliefde overledenen wordt verwerkt als een hele mooie persoonlijke en blijvende herinnering.

Ontdek Ash Project

Ash Project onderscheidt zich door het creëren van prachtige, persoonlijke as tegeltjes die niet alleen visueel mooi zijn, maar ook troost en herinnering bieden. Elk tegeltje wordt met zorg met de hand vervaardigd, waarbij de as met grote zorg in de klei wordt verwerkt. Hierdoor ontstaat een subtiel patroon van marmerachtige tekeningen in de klei, dat de symbolische verbondenheid tussen de vergankelijkheid van as en de onveranderlijke essentie van de aarde weerspiegelt.

Ontdek hoe Ash Project u kan helpen om een persoonlijke en blijvende herinnering aan een dierbare te creëren. Bekijk de collectie as tegeltjes en vind het perfecte eerbetoon aan uw geliefde overledene. Laat Ash Project u bijstaan in het koesteren van dierbare herinneringen.

 

 

Tekeningen as tegeltje as cadeau
Werkwijze as tegeltje as cadeau
Schilderen as tegeltje as cadeau.jpg
Herinnerings geschenk na overlijden

“Het as tegeltje is een mooi aandenken aan mijn ouders. Je hebt voor ons iets waardevols gemaakt op een hele fijne, persoonlijke manier.”

Herinneringsgeschenk

As tegeltjes zijn stuk voor stuk unieke kunstwerkjes, vervaardigd met de as van uw dierbaren. Het zijn waardevolle en troostrijke aandenkens aan buitengewone levens.

Privacy verklaring en
Algemene voorwaarden

As cadeau Logo

ASH Project

Postbus 190
5060 AD Oisterwijk
The Netherlands

+31 (0)6 4911 4547
(ma t/m do 10.00-16.00)

ash@project-studio.nl
www.ash-project.com