Gedenkartikelen en herdenkingsproducten: Een blijvende herinnering koesteren

As geschenk herinnering overledene

Wat is een gedenkartikel of een herinneringsproduct?

Een gedenkartikel is een speciaal ontworpen item dat dient als een tastbare herinnering aan een dierbare overledene. Deze producten worden vaak gebruikt om de herinnering aan een geliefde te koesteren en te eren. Gedenkartikelen kunnen diverse vormen aannemen, zoals gepersonaliseerde gedenksieraden, urnen, grafmonumenten, fotoalbums, kaarsen en andere items die de herinnering aan de overledene levendig houden. Ze worden met zorg en toewijding vervaardigd en bieden troost en steun aan degenen die rouwen. Een gedenkartikel is niet alleen een voorwerp, maar ook een emotionele verbinding met de persoon die niet langer fysiek aanwezig is, waardoor nabestaanden hun geliefde kunnen blijven herinneren en eren op een betekenisvolle manier.

Waarom schaffen mensen een herdenkingsartikel aan?

Mensen schaffen gedenkartikelen aan om verschillende redenen, vaak gerelateerd aan het verwerken van verlies en het behouden van een blijvende herinnering aan hun dierbaren. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom mensen gedenkartikelen aanschaffen:

  • Troost en Emotionele Steun: Gedenkartikelen bieden troost en emotionele steun aan mensen die rouwen. Het hebben van een tastbare herinnering kan helpen bij het verlichten van pijn en verdriet.
  • Een Persoonlijke Herinnering: Gedenkartikelen kunnen worden gepersonaliseerd met namen, datums, foto’s, of andere persoonlijke elementen die een unieke herinnering vormen aan de overledene. Dit maakt het mogelijk om de herinnering aan hun persoonlijkheid en leven levendig te houden.
  • Fysieke Nabijheid: Het vasthouden of dragen van een gedenkartikel kan een gevoel van fysieke nabijheid creëren, waardoor het lijkt alsof de overledene nog steeds dichtbij is.
  • Familie- en Gemeenschapsbanden: Gedenkartikelen kunnen ook een manier zijn om familie- en gemeenschapsbanden te versterken. Het geven van een as geschenk aan familieleden of vrienden kan een gevoel van samenhorigheid bevorderen in tijden van verdriet.
  • Rituelen en Herdenkingsceremonies: Gedenkartikelen worden vaak gebruikt tijdens rituelen en herdenkingsceremonies. Ze kunnen een centrale rol spelen bij het vieren van het leven van de overledene en het delen van mooie herinneringen met anderen.
  • Voortzetting van Tradities: In sommige culturen worden gedenkartikelen gebruikt als een manier om traditionele praktijken rondom het overlijden voort te zetten. Dit kan variëren van urnen voor as tot symbolische sieraden.
  • Helpt bij het Verwerkingsproces: Het hebben van een gedenkartikel kan helpen bij het verwerkingsproces. Het stelt mensen in staat om op hun eigen manier afscheid te nemen en om te gaan met het verlies op een manier die voor hen persoonlijk zinvol is.

Een gedenkwaardige manier om dierbare herinneringen te koesteren

Voor velen is het een emotioneel moment om de as van hun dierbare overledenen uit te strooien. Maar vaak is er ook de wens om een tastbare herinnering te bewaren, zodat de aanwezigheid van de overledene altijd nog een beetje gevoeld kan worden.

Het Ash Project biedt een kunstzinnige oplossing: ontdek deze bijzondere as tegeltjes, waarin de as van één of meerdere geliefde overledenen wordt verwerkt als een hele mooie persoonlijke en blijvende herinnering.

Ontdek Ash Project

Ash Project onderscheidt zich door het creëren van prachtige, persoonlijke as tegeltjes die niet alleen visueel mooi zijn, maar ook troost en herinnering bieden. Elk tegeltje wordt met zorg met de hand vervaardigd, waarbij de as met grote zorg in de klei wordt verwerkt. Hierdoor ontstaat een subtiel patroon van marmerachtige tekeningen in de klei, dat de symbolische verbondenheid tussen de vergankelijkheid van as en de onveranderlijke essentie van de aarde weerspiegelt.

Ontdek nu hoe Ash Project u kan helpen om een blijvende herinnering aan een dierbare te creëren. Bekijk de collectie as tegeltjes en vind het perfecte eerbetoon aan uw geliefde overledene. Laat Ash Project u bijstaan in het koesteren van dierbare herinneringen.

 

 

Tekeningen as tegeltje as cadeau
Werkwijze as tegeltje as cadeau
Schilderen as tegeltje as cadeau.jpg
Herinnerings geschenk na overlijden

“Het as tegeltje is een mooi aandenken aan mijn ouders. Je hebt voor ons iets waardevols gemaakt op een hele fijne, persoonlijke manier.”

Herinneringsgeschenk

As tegeltjes zijn stuk voor stuk unieke kunstwerkjes, vervaardigd met de as van uw dierbaren. Het zijn waardevolle en troostrijke aandenkens aan buitengewone levens.

Privacy verklaring en
Algemene voorwaarden

As cadeau Logo

ASH Project

Postbus 190
5060 AD Oisterwijk
The Netherlands

+31 (0)6 4911 4547
(ma t/m do 10.00-16.00)

ash@project-studio.nl
www.ash-project.com